1200g hub, 300g hotových lasagní, 3 menší
cibulky, 1 paprika, 750ml mléka, 80g hladké mouky, 80g másla, 60g
stouhaného tvrdého sýra, 30g parmazánu /nemusí být/, sůl, olej
Na oleji podusíme houby, nakrájenou
cibulku a papriku. Osolíme. Hotovou směs necháme chladnout.
Zatím si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem .Mícháme
a přivedeme k varu. Nakonec přidáme nasrouhaný tvrdý sýr.
Plátka lasagní krátce povaříme / 2-3 minuty/ v osolené vodě. Pak je
propláchneme studenou miskou.
Vymažeme zapékací misku a na dno vložíme
část lasagní. Na ně dáme 1/3 houbové směsi, kterou přelijeme
tenkou vrstvou bešamelové omáčky. Takto opakujeme dvakrát. Poslední
vrstvu budou tvořit lasagne, které potřeme bešamelem a posypeme parmazánem
/můžeme i tvrdým sýrem/. Zapékáme asi 45 minut. |